Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česko postihne krutá krize, vláda koná špatně

Tohle je titulek článku v dnešních Parlamentních listech. Pracovní skupina MMF prý vydala Česku varování. Knížecím radám MMF a Evropské unie není, podle mého názoru, třeba dávat velkou váhu. Svoje o tom ví například Řecko. Ale tomuhle varování docela věřím.

Protože v podstatě jenom opisuje to, co ví každý český podnikatel. Ti to přece vědí a říkají už dlouho. Jenom naši politici mají strach to přiznat na plnou hubu. Přitom zbytečně. Už i každý slepý v tomhle státě to dokáže hůlčičkou našmátrat: Řítíme se do průseru.

Představme si stát jako velký naftový tanker na moři. Někde jsem si přečetl, že než se takový kolos zastaví, ujede dalších třicet kilometrů. Podobně stát, než úplně zbankrotuje, k tomu potřebuje svůj čas. Socialistické Československo k tomu potřebovalo čtyřicet let, naše demokratické kapitalistické vlády to dokázaly za pětadvacet.

Za tu dobu dokázaly naši (prý) demokratičtí politici přivést na buben ekonomiku, průmysl, škoství, zdravotnictví, obranu, dopravní obslužnost, policii, soudnictví, co ještě dalšího si připište sami. A tahle poslední vláda se poctivě snaží přivést na buben nakonec i občany. Ovšem mimo sebe a "horních pár tisíc". Komunisti dokázali za čtyřicet let přivést na buben ekonomiku. Ale to ostatní jakž takž fungovalo. Dnešní vlády zvládly i ten zbytek.

Nebyly banány! Hlavní posametový argument. Dnes jsou! Převážně v kvalitě, jakou se v jiných zemích krmí dobytek. Na maso se sice stála fronta, ale hovězí bylo hovězí, vepřové bylo vepřové. Konina se prodávala ve zvláštních obchodech. A z pití rumu se neosleplo.

První demokratický prezident Havel z balkonu národ ujišťoval, že se nikdo nemusí bát o práci. Dnes faktických 12% nezaměstnaných na pana prezidenta se slzou v oku vzpomíná. Stejně jako těch několik milionů občanů, kteří prozatím ještě práci mají, jen se ve skrytu duše bojí jak dlouho ještě!

Poradní sbor MMF nám poslal vážné varování. A co dělá tahle koaliční vláda? Řekněme si to na rovinu: Blbne a žvaní! Tedy pokud se právě v koalici nehádá mezi sebou. Co taky jiného dělat, ne? Předseda vlády byl výzkumný pacovník v  Tesle Rožnov (blahé paměti), ministr financí chemik, atd.atd., ekonom široko daleko ani jeden. Teda mimo ing. Klause. Takže se vládní páni, bez ohledu na stranickou příslušnost, pokoušeli udělat z něj blbce. Stejně, jako dnes se pokoušejí prodat národu za blbce a opilce nového prezidenta. Ten taky o ekonomice ví víc, než vláda dohromady a je tím nebezpečný. Tatíček Schwarzenberg by býval byl lepší. Kdo spí, nezlobí.

Ale možná, že to je všecko dobře. Když chcete vypálit slivovici, musíte taky ten mač napřed nechat vykvasit. Teda svým způsobem vyhnít. Bohužel, naše partaje už hnijí i na ten nejhorší vkus příliš dlouho.

Kéž by tu objevil nějaký český Napoleon! Ten francouzský tenkrát vletěl do Konventu, s vojáky "bajonet auf" a zařval :"Všichni ven!" A bylo po ptákách. Jenže tady jsme holt v Česku.

 

 

 

Autor: Petr Pazderka | čtvrtek 23.5.2013 12:59 | karma článku: 34,05 | přečteno: 2177x
  • Další články autora

Petr Pazderka

Pánbůh a já - jak na tom vlastně jsem?

Jsem pokřtěný katolík. Hned po narození mne rodiče dali pokřtít. Protože byli také katolíci a v církvi je to rituální zvyk.

22.4.2015 v 19:01 | Karma: 14,11 | Přečteno: 401x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Když Amíci osvobodili Plzeň

Všichni v těchto dnech začínají vzpomínat, jak Amíci osvobodili Plzeň. A tak jsem si taky zavzpomínal, co si z těch dní vlastně vůbec pamatuju. V Plzni jsme totiž tenkrát bydleli. Mimochodem, v zajímavém bytě. V jednom pavilonu dnes Fakultní nemocnice na Borech. Nad námi byla pitevna a pod námi márnice.

27.4.2014 v 17:17 | Karma: 20,52 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Tak už zase jsou na tapetě registrační pokladny.

Tak už zase máme staré předvolební téma. Registrační pokladny.Levičáci jsou pro, pan ministr Kalousek proti. Prý jsou k ničemu a na kontroly by bylo potřeba dalších 500 úředníků.

10.9.2013 v 17:51 | Karma: 14,69 | Přečteno: 615x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Časy se měěníííííí....!

Časy se mění, zpívá se ve známé písni. Nečas zmizel z obrazovek i z Blesku, Schwarzenberg už není ministrem zahraničí a Karolina Peake je taky ze scény.

1.9.2013 v 14:28 | Karma: 25,61 | Přečteno: 755x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Tak teď už se to určitě s opravou dálnice pohne kupředu!

Televize nás informovala, že na devíti kilometrech opravované dálnice u Velké Bíteše se pohybovalo slovy pět pracovníků té firmy, která má úsek na starosti. Reportéři měli kliku. Já jsem už zažil, že tam nebyl vůbec nikdo. Následně nás pan ministr dopravy seznámil s tím, jakým způsobem s liknavou firmou zatočí: Nainstalují se kamery, které budou dění na dálnici sledovat. Hezky česky – budeme si moct na internetu kdykoli zkontrolovat, jestli se těch pět chlapíků opírá o lopatu řádně – s ohledem na bezpečnost práce. Pokud ovšem ty kamery někdo čile neukradne

24.7.2013 v 22:33 | Karma: 20,97 | Přečteno: 804x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik