Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_Pixie

1. 4. 2011 17:37
Apple si nekoupíte,

koupíte si Mac.

0 0
možnosti

nigi

1. 4. 2011 12:44
apríl

asi to bude celé apríl... protože instalace záplat ve win neukončuje bez varování neuložené programy!!!

0 0
možnosti

nigi

1. 4. 2011 12:45
Re: apríl

neuložené soubory jsem chtěl napsat :-) i když programy vlastně taky ;-)

0 0
možnosti

wostrey

1. 4. 2011 9:57
Az na to, ze...

voknous zobrazi 15 minut pred isntalaci zaplat upozorneni, ze za 15 minut dojde k instalaci zaplat a restartu pocitace. To, ze autor clanku nedava pozor na chovani pocitace neni ani chyba prodejce natoz chyba vyrobce programu.Rv[>-]

0 0
možnosti

Leinad

2. 4. 2011 0:55
Re: Az na to, ze...

R^

0 0
možnosti

Zoro.Vomáčka

31. 3. 2011 23:44
Pán si z nás dělá srandu - a 95% mu včetně mně naletělo...

;-D...tož jsem s ním právě telefonoval.

;-D..eště stále nemoh mluvit, jak se smál každýmu příspěvku dole

No a pak mi řek:

...než mu vnučka koupila noťas, zaplatil si před roky 30 hodinovej kurz pro seniory. Začlo ho to bavit. Tak si zaplatil další 30 hodinovej kurz pro pokročilý. To už uměl s noťaasem trochu zacházat. Ale protože není blbej, věděl, že je třeba se učit dále. Tak si koupil u Kancelsberga nějaký příručky o software, exel, word a tak.. A studoval. No a pak přišla dvojroční praxe doma s chybami, jako přerušení aktualizace a tím ztracení dat, a tak.....

R^...a po těch 3 létech si řek - chci karmu a uvidím, kolik blbejch naletí. A teď se popadá za břicho - naletěli! A má super karmu.

0 0
možnosti

-cobra-

31. 3. 2011 19:24
Miluju tyhle žblebty

od lidí co nemají nejmenší tušení o principu fungování obecně výpočetní techniky a myslí si že vývoj operačního systému zabere dvě hoďky někde v garáži. Zkuste se někdy zamyslet nad tím jak neuvěřitelně musí být OS složitý a univerzální, tak aby fungoval s většinou hardwaru včetně dosud nevydaných komponent, tak aby byl bezpečný, rychlý, stabilní, fungoval na něm veškerý software atd. Přestože je ovládání stále snazší a blbuvzdornější, stejně pokud chce člověk užívat PC byť jen na uživatelské úrovni musí se něco málo naučit.

0 0
možnosti

weizenkleie1

29. 3. 2011 22:20
LINUX

sice ne ze by byl bez chyb, ale aspon tim nikomu necpete prachy do kapsy....no a pouzivate jen to co chcete a ne co Vam jsou ochotni v Micro...tu prodat...

0 0
možnosti

Leinad

1. 4. 2011 0:03
Re: LINUX

Jsem zastancem Open Source, ale zkuste se zamyslet.

1) Běžným uživatelům se neříká Linux, říká se jméno distribuce. (Ubuntu?)

2) Prachy to nese. Technická podpora pro firmy,... Myslíte si, že programátoři makají zadarmo? To, že průměrný koncový uživatel nemusí platit neznamená, že prvovýrobce je v mínusu.

0 0
možnosti

987a9

28. 3. 2011 9:12
Vyvoj operacniho systemu

je obdobny vyvoji auta. Pokud prijde automobilka s uplne novym modelem, nikoli pouze s upravou predchozich modelu, pak se behem testovani odstanuji zasadni chyby vyrobku. Pak se auto zacne prodavat a probiha testovani uzivateli. Pokud se objevi moznost vylepseni, obvykle se po roce u stejneho modelu toto vylepseni pouzije. Dany model je zcela optimalni vetsinou v okamziku, kdy se s vyrobou modelu konci - to ma vychytane maximum chyb.

S operacnim systemem je to obdobne - je obdobne slozity jako automobil, taky se sklada z tisicu komponent a taky se za chodu vylepsuje. Jen trouba vidi analogii mezi operacnim systemem a konvici. 

0 0
možnosti

Leinad

1. 4. 2011 0:29
Re: Vyvoj operacniho systemu

Je to mírně i podpořeno uživateli.

Proč si lidé, kteří tvrdí, že nechtějí experimentovat, pořizují nedodělané věci? (Windows bez Service Pack) Jaký je poměr uživatelů Debian unstable/testing/stable/oldstable?

0 0
možnosti

MirekK1

28. 3. 2011 9:09
Autora chápu

Autora chápu. Vím, že jím popisované "potíže" lze celkem snadno vyřešit. Ale obecně je dnešní technika dost vůči uživateli nepřátelská. Jako by tvůrci nemysleli na lidi, kteří si s přístrojem nechtějí hrát, ale jen ho používat. A čím dražší věc, tím hůř. Jasně, počítač nikdy nebude psací stroj prostě proto, že toho umí neskonale víc. Ale proč se nedá ovládat v různých úrovních, nezapomenout na základní úroveň - BFU (zoufalý uživatel ;-)) - vše potřebné běží na pozadí, jen zapnout, počkat na povel k práci, pak stisknout tlačítko pro vypnutí - upozornit na zákaz vytahování šňůry ze zásuvky ;-D... Asi jsem naivní, co? ;-D

0 0
možnosti

Danny boy

28. 3. 2011 9:04
Můj počítač

si zase stahuje aktualizace antivirové ochrany kdykoliv ho napadne a aniž by se obtěžoval mi to oznámit.  Takže vyděšeně  a zuřivě klikám na různé ikonky aniž by se mi cokoliv otevřelo a děsím se toho, že ochcořel.Po chvíli se váhavě začne otevíra to co chci, ale 5x totéž. Načež PC milostivě oznámí, že si právě stahl aktualizaci. Někdy si se mnou takhle hraje i několikrát denně.;-D

0 0
možnosti

pteryx

28. 3. 2011 9:00
Apple záplatuje taky

Zrovna záplaty bych Microsoftu nevytýkal, je to pro dobro uživatele. Požádejte někoho, aby Vám to nastavil takovým způsobem, aby se záplaty instalovaly při vypínání počítače. Sice se to vypnutí občas protáhne i na 10 minut, ale u toho ani nemusíte být. Že člověka microsoft nutí restartovat uprostřed rozdělané práce, tak to je opravdu "opruz".

Operační systém je příšerně složitý program, jedna z nejsložitějších věcí, kterou kdy lidé vymysleli. Ty záplaty se nedělají proto, že je to "šmejd", ale především aby se zalátaly cesty, kudy mohou pronikat do Vašeho počítače viry a jiné šmejdy, které napsali nenechaví kutilové, nebo rozvědky.

Když ztratíte klíče, taky musíte vyměnit zámek. S autem taky musíte občas do servisu. Mimochodem, k záplatování byl Microsoft dotlačen operačním systémem Linux, kde tyhle záplaty začaly fungovat o několik let dřív.

0 0
možnosti

Crowax

28. 3. 2011 19:21
Re: Apple záplatuje taky

Jak jsem zmiňoval níže, sám od sebe se nerestartuje. A pokud jsou tam rozpracované neuložení dokumenty, první se zeptá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik